Ваканция в Пилио

Почивка в Пилио
Почивка в Пилио – Къде да отидете
Можете да се разхождате в планината или по калдъръмените улички, да участвате в круиз от Хорефто до уникални плажове и пещерите на Посейдон, да се разходите с влакчето на Пилио, да участвате в местни панаири, културни мероприятия, Фестивала на Пилио, където се организират и много туристически атракции. Те ще изпълнят с приятни емоции ваканцията ви.

Почивка в Пилио – Какво да видите
По време на почивката ви в Пилио си заслужава да видите Загора (на 15 мин. от Хорефто), училището на Рига Фереу, да разгледате старите църкви и библиотеката, централния площад, да посетите фабриката за производство на местни тестени продукти и фабриката за производство на сладка, калдъръмите, каменните къщи, както и вековните растения, които украсяват традиционните площади.

Не пропускайте да си купите местни сладка, плодове и тестени изделия! Това са изискани деликатеси, които ще ви напомнят за ваканцията ви.

В таверните и ресторантите със сигурност ще опитате Спецофай (специалитет на Пилио), кюфтета, кюфтета от тиквички, местни салати и разбира се местното вино или ципуро.

Вечерта се насладете на луната от плажа или от терасите на хотела ни. Вечер можете също да се разходите и по плажа и да продължите да се забавлявате в ритъма на лятото в малките крайбрежни барове.


Почивка в Пилио – Какво да правите
Има много забележителности и села, които можете да посетите и които със сигурност ще ви оставят приятни спомени от ваканцията ви в Пилио.

Най-добрият начин да разгледате Пилио е с автомобил, общественият транспорт е добър, но ограничава програмата ви ако искате да посетите много места.

Най-известните села в Пилио, които можете да посетите с автомобила си като тръгнете от хотел Фламинго са:

Загора
Най-голямото и историческо село в Пилио. Има 3.000 жители и към него спада известния пясъчен плаж на Хорефто. Зеленината и течащата вода са уникално съчетание. Загора има най-голямото производство на ябълки на Балканите, а името им е Загорин. Също така има богата растителност от кестени, дъб, бук и маслини по по-ниските места.


Пури
Балконът на Пилио с уникална гледка към Егейско море и Хорефто.


Макрирахи
Голям център за отглеждане и търговия с цветя. Цветята, които срещаме тук могат чудесно да украсят дома ви.


Кисос
Едно село буквално потънало в зеленина с прекрасна църква.


Цагарада
Селото на огромните растения и великолепните замъци. Струва си да видите каменния мост и растението на 1000 години.


Милиес
Заслужава си да го посетите през ваканцията си с влакчето на Пилио, църквата и библиотеката.


Визица
На 1 км от Милиес. В тези две села ще имате възможност да опознаете традиционната архитектура на Пилио.


Пинакатес
След Визица отиваме в Пинакатес, уникално място с каменни замъци, където със сигурност ще направите най-хубавите снимки през ваканцията си.


Макриница
Представително село на Пилио – много посетители, които почиват В Пилио го посещават за да разгледат едно традиционно село на Пилио. Има очарователна гледка към Волос и залива. Тук можете да посетите Етнографския музей, църквите Богородица и Св. Троица, централното кафене с произведения на художника Теофил.

Гостоприемството на Пилио, традиционните постройки, свежите извори, калдъръмите и плажовете на Пилио с екзотичната си красота ви канят на едно уникално пътуване.
Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Offers
ESPA
ESPA
ESPA