من
ل
غرف
الأشخاص

Ваканция в Пилио

Почивка в Пилио

Почивка в Пилио – Къде да отидете
Можете да се разхождате в планината или по калдъръмените улички, да участвате в круиз от Хорефто до уникални плажове и пещерите на Посейдон, да се разходите с влакчето на Пилио, да участвате в местни панаири, културни мероприятия, Фестивала на Пилио, където се организират и много туристически атракции. Те ще изпълнят с приятни емоции ваканцията ви.

Почивка в Пилио – Какво да видите
По време на почивката ви в Пилио си заслужава да видите Загора (на 15 мин. от Хорефто), училището на Рига Фереу, да разгледате старите църкви и библиотеката, централния площад, да посетите фабриката за производство на местни тестени продукти и фабриката за производство на сладка, калдъръмите, каменните къщи, както и вековните растения, които украсяват традиционните площади.

Не пропускайте да си купите местни сладка, плодове и тестени изделия! Това са изискани деликатеси, които ще ви напомнят за ваканцията ви.

В таверните и ресторантите със сигурност ще опитате Спецофай (специалитет на Пилио), кюфтета, кюфтета от тиквички, местни салати и разбира се местното вино или ципуро.

Вечерта се насладете на луната от плажа или от терасите на хотела ни. Вечер можете също да се разходите и по плажа и да продължите да се забавлявате в ритъма на лятото в малките крайбрежни барове.


Почивка в Пилио – Какво да правите
Има много забележителности и села, които можете да посетите и които със сигурност ще ви оставят приятни спомени от ваканцията ви в Пилио.

Най-добрият начин да разгледате Пилио е с автомобил, общественият транспорт е добър, но ограничава програмата ви ако искате да посетите много места.

Най-известните села в Пилио, които можете да посетите с автомобила си като тръгнете от хотел Фламинго са:

Загора
Най-голямото и историческо село в Пилио. Има 3.000 жители и към него спада известния пясъчен плаж на Хорефто. Зеленината и течащата вода са уникално съчетание. Загора има най-голямото производство на ябълки на Балканите, а името им е Загорин. Също така има богата растителност от кестени, дъб, бук и маслини по по-ниските места.


Пури
Балконът на Пилио с уникална гледка към Егейско море и Хорефто.


Макрирахи
Голям център за отглеждане и търговия с цветя. Цветята, които срещаме тук могат чудесно да украсят дома ви.


Кисос
Едно село буквално потънало в зеленина с прекрасна църква.


Цагарада
Селото на огромните растения и великолепните замъци. Струва си да видите каменния мост и растението на 1000 години.


Милиес
Заслужава си да го посетите през ваканцията си с влакчето на Пилио, църквата и библиотеката.


Визица
На 1 км от Милиес. В тези две села ще имате възможност да опознаете традиционната архитектура на Пилио.


Пинакатес
След Визица отиваме в Пинакатес, уникално място с каменни замъци, където със сигурност ще направите най-хубавите снимки през ваканцията си.


Макриница
Представително село на Пилио – много посетители, които почиват В Пилио го посещават за да разгледат едно традиционно село на Пилио. Има очарователна гледка към Волос и залива. Тук можете да посетите Етнографския музей, църквите Богородица и Св. Троица, централното кафене с произведения на художника Теофил.

Гостоприемството на Пилио, традиционните постройки, свежите извори, калдъръмите и плажовете на Пилио с екзотичната си красота ви канят на едно уникално пътуване.

Храна и ресторанти в Пилио

Храната е основен фактор при ваканцията на всеки посетител. Пилио може да ви предложи уникално пътуване през вкусовете, така както са готвели бабите ни преди време …


По време на престоя ви можете да избирате сред десетки ресторанти и таверни в Пилио, където можете да опитате местни специалитети и много традиционни мезета.


Някои от местните специалитети, които не трябва да пропускате да опитате са спецофай, мусака, цициравла, местни пити и месо. Край морето можете да опитате прясна риба и морски дарове.


Накрая, сладкото на Пилио приготвено от жените на областта ще завършат кулинарния ви празник.


Всички местни продукти като сладка, ябълки, мед, тестени продукти, вино и др. и всички вкусове на Пилио ще ви съпътстват и във вашия дом!

Забавление в Пилио

На организирания плаж на Хорефто в Пилио можете да намерите всички видове туристически атракции, спортни и културни изяви, които ще направят престоя ви още по-приятен.

Ресторанти, кафенета, лодки за нощно плаване през цялото лято ще съпътстват цялата ви почивка – денем и нощем.

През лятото има и много развлекателни програми като фестивала на Пилио, вечери с танци и музика.

Също така на близките плажове има и много барове, които предлагат забавления през целия ден и организират events, както и барове, които организират латино вечери с танци.

Хотелът ни е най-добрата отправна точка за да разгледате красивото Хорефто и района на Пилио

Фестивал на Пилио

В Пилио традициите и обичаите са останали непроменени във времето. Всяко лято тук се провежда фестивала на Пилио и Културното лято на общ. Загора.

Посетителите на Пилио чрез художествените и културни прояви опознават освен типичните танци и музика, и миналото, настоящето и начина на живот на жителите на Пилио.

Фестивалът на Пилио и културното лято на общ. Загора се успешни прояви, които се провеждат всяко лято и са изключително обичани от много посетители.

По време на почивката си в Пило не пропускайте да посетите тези прояви и да изживеете отблизо прекрасните нощи на Пилио.

Хотелът ни може да ви запознае с тези програми, да ви насочи към местата, но които се провеждат проявите и да ви резервира място ако е необходимо.

Някои от проявите, които се провеждат на фестивала в Пилио и културното лято на общ. Загора са:

 • Концерти с оригинална старогръцка музика
 • Концерти за виолончело и пиано
 • Представления за деца
 • Изяви на танцови състави
 • Възстановка на панаири
 • Възстановка на сватба от Пилио
 • Художествени ателиета
 • Театрални представления
 • Документални лекции
 • Поетични вечеринки
 • Пазар на занаятите
 • Празненства на пясъка
 • Изложби в Гръцкия музей н Загора (училище Рига Фереу)

Насладете се на всяка празнична проява и Фестивала, който се провежда в Пилио и със сигурност ще ви остане незабравим спомен!

Спорт в Пилио
По време на почивката ви в Пилио имате възможността да участвате в спортове сами или с вашата компания

В Хорефто близо до хотела под егидата на общ. Загора, в рамките на спортното лято се провеждат:

1. кану каяк
2. плажен волейбол
3. плажен футбол
4. баскетбол
5. тенис на маса
6. стрелба с лък


също така в широката област на Пилио можете да практикувате следните спортове:

1. Гмуркане 
2. Планинско колоездене 
3. Езда 
4. Пешеходни маршрути
5. Ветроходство (В парка на аргонавтите Афису)
6. Сърф (В парка на аргонавтите Афису)
7. Sea Fun Park (В парка на аргонавтите Афису)
8. Водни сопртове (В парка на аргонавтите Афису)

Персоналът на хотел Фламинго ще ви информира за датите на които се провеждат горните спортове и ще ви каже как можете да вземете участие.

Offers
ESPA
ESPA
ESPA