Плаж Хорефто

Хорефто

Един от най-красивите плажове в Пилио, на две крачки от хотела ни!

Хорефто е най-красивият и живописен плаж на Пилио.

Според митологията Пилио е бил лятно жилище на олимпийските богове и родина на кентаврите.

Тук също на плажа на Пилио Пелей се е влюбил и оженил за нереидата Тетида, за която също се говори, че е живяла по тези земи.

 В по-новата история от Хорефто са тръгвали прочутите Загориански кораби, които са прекосявали Средиземно море като са пренасяли стоки до всички европейски пристанища, Константинопол и Смирни.

Днес Хорефто се е развил в организиран плаж, който всяко лято посреща много туристи благодарение на красотата и развитата инфраструктура.

 Някои от характеристиките на плажа, които го правят любим на посетителите са: ситния пясък, чистата и спокойна вода, 2 км дължина, и спокойното море през лятото.

На плажа на Хорефто можете да намерите: хотели, стаи под наем, ресторанти, кафенета, барчета, пекарна, палачинки, мини маркет и аптека в близост, които са готови да ви обслужат през целия летен сезон и да ви предложат качествените си услуги.

Тук се провеждат различни мероприятия и можете да видите важни забележителности.

Плажът на Хорефто предлага много от Пилио. Посетителят може да прекара ваканцията си при модерни удобства, запознаване с традицията на района, да докосне зеленината на Пилио и плажовете са на негово разположение!

Очакваме те!

Изживей мечтата си при нас!

Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Offers
ESPA
ESPA
ESPA