Пристигане
Отпътуване
Стаи
Възрастни
Деца

Horefto Pelion

Хорефто Пилио

Хорефто Пилио е един от най-красивите плажове на Пилио и най-големия и живописен от тях.

Той привлича много туристи като им предлага прекрасна пясъчна ивица и изключително чисто море, много хотели в Пилио, забележителности, забавления.

Планина и море, история, митология и много местни специалитети са нещата, които създават идиличната картина на Хорефто.

Географски Хорефто е пристанището на общ. Загора, намира се на 52 км североизточно от Волос и има добра туристическа инфраструктура, ресторанти и кафенета, предлага на посетителите уникални забавления.

Ваканцията ви в Хорефто може да ви запознае с историята и традициите на мястото, ще си отпочинете и ще се отпуснете сред зеленината, като същевременно можете да имате всички удобства сред големия избор при настаняване в Хорефто
Посетете областта през месеците Април, Май, Септември и Октомври за да се насладите на прекрасното спокойствие, девствена природа, разходки и освежаващо плуване в чистата вода.

Дейности в Хорефто Пилио

Когато почиват в Хорефто по-дейните имат възможност да участват в турнири по плажен волейбол, Beach Soccer и тенис на маса. Желаещите също могат да карат кану каяк, да практикуват катерене, планинско колоездене и стрелба с лък в уникалната област на Хорефто.

Можете също така да си направите приятна разходка по близките плажове Св. 40 мъченици, Аналипси и Елица.


Ако искате да се разходите с отправна точка Хорефто можете да ползвате следните маршрути:
1. Хорефто – Загора
2. Хорефто – Манастир Таксиархон
3. Хорефто – Аналипси – Елица – Пури, както и всички други маршрути, посочени в раздела разходки в Пилио

Персоналът ни ще ви уведоми за всички дейности, които се провеждат в Пилио, повечето от които са съвсем близо до хотела ни

Развлечение и храна

В Хорефто ще намерите всичко по вкуса ви. Сутринта ще вземете закуската си от фурната или от баничарницата на плажа.

На обяд и вечерта в таверните с традиционните рецепти и пресни риби, рибните ресторанти, палачинките и шишчетата ви дават голям избор на храна, която ще ви плени.

Накрая баровете с гръцка и чуждестранна музика за нощно забавление могат да ви предложат много коктейли и разхладителни напитки за безкрайни нощни удоволствия.
История и култура

История и изкуство, култура и прояви ще ви съпътстват на всяка крачка в уникалното Хорефто Пилио.

Хорефто Пилио е бил едно от летните жилища на митичните олимпийски богове и тук в Пилио се е извършила сватбата на Пелей и нереидата Тетида, както и на царя на Лапатон Пирит с красивата Иподамия, както научаваме от Омир, Пиндар и Еврипид.

В древни времена в областта ни и по-точно в Палия Мидзела е унищожена част от флотата на Ксеркс при нападението над гърците през 480 г. пр.н.е.

В по-късните години Хорефто е било прочутото пристанище, от което са тръгвали загорианските кораби за големите пазари на Европа и Изтока. Танците на моряците когато са се връщали след дълъг път са му дали името.

На това място на няколко метра от хотела ни Георгиос Дросинис се е вдъхновил за стихосбирката си “Галини”.

Днес Хорефто, недокоснато от времето е неостаряващ, първи в историята сред летните курорти на Пилио като предлага на посетителите почивки в район с леко туристическо развитие далече от масовия турист и шума на претъпканите плажове.

В близост с автомобил можете да посетите всички забележителности, които ви предлага Пилио. Също така можете да опознаете и да посетите уникалната брегова ивица и плажове, като запълните по този приятен начин времето си.